Podprogram 2017 – efekty
- Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:
makaron jajeczny 4,5 kg, ryż biały 4 kg, herbatniki 0,6 kg, mleko UHT 7 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 4 kg, fasola biała 4 kg, koncentrat pomidorowy 1,76 kg, powidła śliwkowe 1,5 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 1,7 kg, filet z makreli w oleju 1,7 kg, szynka drobiowa 3 kg, szynka wieprzowa 2,1 kg, pasztet wieprzowy 0,64 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l, kabanosy wieprzowe 0,36kg, miód wielokwiatowy 0,4 kg.
- Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 601 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 28,54800 ton żywności;
- 1800 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków;
- W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 50 osób.
- Rodzaje warsztatów:
- Ekonomiczne - 2 spotkania dla 50 uczestników
- Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników
- Kulinarne -2 spotkania dla 50 uczestników
- Niemarnowanie żywności -0 spotkań dla 0 uczestników